Om förväntningar

Den första skolveckan har startat så smått och det är fullt upp hela dagarna med kursval, att lära sig hitta på campus samt olika aktiviteter på kvällarna. Det känns väldigt konstigt att det snart har gått ett år sedan jag fick det där nomineringsbeskedet från KTH och beskedet om att jag skulle få åka på utbytesstudier. Ända sedan dess har jag längtat och nu när jag äntligen är här tänkte jag att det är dags att sammanfatta alla dessa förväntningar och funderingar jag har haft inför utbytet.

>> Träffa nya vänner
Jag hoppas att jag kommer träffa och lära känna en massa nya vänner som jag kan uppleva Irland tillsammans med, både utbytesstudenter och irländska studenter.

>> Campuslivet
Jag vill uppleva campuslivet på Trinity College genom att gå med i olika sportklubbar och societies som finns där. Jag ser också fram emot att gå på Trinity Ball som ordnas i april.

>> Resa

Jag vill resa runt och se vackra platser på Irland som Cliffs of Moher (Harry Potter fantasten i mig längtar), Wicklow mountains, Galway samt åka till Nordirland. Jag vill även utnyttja att Ryanair är irländskt och åka på billiga resor till andra Europeiska städer.

Bildkälla

>> Skola och utbildning
Jag vill bli ännu säkrare på engelska och utveckla mitt akademiska skrivande. Jag tycker också att det ska bli väldigt spännande att lära känna en helt ny skola och utbildningssätt.

>> Orientering
Jag vill gå med i en orienteringsklubb på Irland och åka iväg och springa på fina kartor samt delta i olika tävlingar. För er som inte vet så elitsatsar jag i orientering hemma i Sverige och planerar att fortsätta träna mycket även här på Irland.

>> Den Irländska kulturen
Jag vill lära mig om och uppleva den irländska kulturen. Eftersom jag inte vet så mycket om Irland från början så ser jag verkligen fram emot vad jag kommer att uppleva på denna punkt. Jag ser fram emot att fira St. Patricks day i Dublin!

Bildkälla

Obesvarade frågor och funderingar som jag (förhoppningsvis) kommer få svar på

• Regnar det alltid i Dublin?
  • Hur kommer boende och mat att vara?
  • Vad är den största skillnaden i skolsätt mellan Trinity och KTH?
  • Hur mycket kommer jag sakna vänner och familj hemma?
  • Hur många föreningar på skolan kan jag hinna med att vara del av?
  • Kommer det bli svårt att få ihop kurserna enligt programmet hemma?
  • Kommer det vara lätt att träffa irländska studenter eller kommer jag mest hänga med andra utbytesstudenter?
  • Är kurserna på skolan svårare än på KTH?
  • Kommer jag känna mig hemma i Dublin?

Nu återstår det att se hur allt blir på riktigt! Fortsättning följer…