Refreshers fair

Något som Trinity College är väldigt bra på är campusliv. Det finns ca 50 sportklubbar och 120 föreningar på skolan som ordnar aktiviteter, träningar eller utflykter kontinuerligt under terminen. Idag var det Refreshers fair på skolan vilket är en mässa där alla föreningar visar upp sig med ett bord i en stor sal och alla nya studenter kan gå med. Den största mässan är Freshers fair och ordnas i september, denna var en mindre variant för alla de som kommer nya i januari.

Källa

Det kostar 2-3 Euro att gå med i en klubb och sedan är det gratis att vara med på deras aktiviteter, om det inte är en speciell utflykt eller liknande. När du är medlem kan du även få rabatter på affärer som hjälper till att sponsra just den klubben. Oftast ordnar även föreningen aktiviteter som enbart är till för att träffa medlemmar. En perfekt möjlighet att träffa nya människor helt enkelt så jag gick med i alla de som jag var intresserad av:

Dessa föreningar har jag nu gått med i:

• DUO, Dublin University Orienteering club
    Denna sportklubben hade jag faktiskt redan hört av mig till när jag var påväg att flytta hit och blev uppskriven på maillistan för att få information om aktiviteter.
  • DUISS, Dublin University International Students Society
    En förening för utbytesstudenter på Trinity. De ordnar utflykter på helgerna till platser runt om på Irland med billiga priser samt fester och aktiviteter.
  • Trinity Animation Society
    En grupp för alla som är intresserade av animation. De ordnar en filmkväll varje vecka och en animationsworkshop.
  • DUCSS, Dublin University Computer Science Society
    Denna förening är jag väldigt pepp på att vara med i då jag har ett stort intresse för programmering. De ordnar alla möjliga aktiviteter, från spelkvällar till föreläsningar och möjligheter att lära sig nya programmeringsspråk.

Dessa föreningar tänker jag gå med i:

• Trinity Hiking Society
    En förening som ordnar vandringar på helgerna.
  • Harriers & Athletics
    Friidrottsklubben på skolan som jag tänkte jag skulle försöka träna löpning med under veckorna.
  • DUPA, Dublin University Photography
    Ordnar kurser i fotografering, utställningar och ger möjlighet att använda mörkrum.
  • DUGES, Gender Equality Society
    En förening som bidrar till att öka medvetenhet och skapa diskussion om feminism och jämställdhet på Campus. Så viktigt!
  • Engineering society
    En mötesplats för alla som studerar till ingenjör på Trinity. Organiserar mässor och föreläsningar med spännande företag.

Andra föreningar som verkar spännande, roliga eller intressanta:

• Quidditch
    Denna klubb tränar Quidditch en gång i veckan. Imorgon har de en turnering som jag ska titta på och prova på att spela själv.
  • Ultimate Frisbee
    Det var väldigt roliga personer som pratade gott om ultimate frisbee på mässan. De har 3 träningar i veckan där en kan delta på den nivån som en själv vill.
  • Quiz Society
    Precis som namnet tyder på så ordnar de regelbundet Quiz och spelkvällar med olika teman.

Slutsats:
Det finns verkligen alla typer av föreningar. Allt ifrån politik till rymdintresserade, körer, bridgeklubb, mat och dryck eller bara de som vill lära sig att sticka. Just nu vill jag testa på ungefär alla så det ser ut att blir en fullspäckad vår!