Restauranger och fik i Lausanne

Snabb update: Är i full gång med tentapluggandet, men försöker ändå varva det med lite middagar, fika/lunchpauser och bio med vänner och familj. Under denna termin har studierna sett annorlunda ut jämfört med på KTH. För mig har det inte varit mycket arbete under terminens gång utan allt hänger på dessa tentor. Hejaheja och stort lycka till till alla andra som är i samma sits!

Men nu till roligare fokus. Här kommer tips på fik och restauranger i Lausanne:Le Pointu. Favoritställe! Funkar vilken tid som helst på dygnet; brunch, lunch, fika, middag, drinkar. Fräscht och trevlig personal!


La Couronne d’or. Mysigt fik med bl.a. väldigt goda soppor!


Blackbird. Populärt ställe – alltid mycket folk. God mat men saknar den schweiziska atmosfären.


Café de Grancy. Superbra brunch och mysigt! Var ute i god tid – blir fullt snabbt.


Le Pain Quotidien. Lite tråkigt läge (precis vid tågstationen) men kända för bra brunch och goda bakverk!


Casino de Montbenon. En ”finare” restaurang med suverän mat/drinkar och service. Rekommenderar starkt att ha testat det innan hemfärd. Lokalen är så fin med fantastisk utsikt över bergen.


Holycow. Attraktivt för studenter då de har bra studenterbjudande (meny för 14 CHF). Finns en i stan och en vid universitetet. Serverar helt ok hamburgare!


Le Raisin. Ser turistigt ut – men icke! Väldigt lugn atmosfär (borde funka bra att plugga där på eftermiddagen) och det finns god cappuccino.


La Bohème. Har bra after-work deal på torsdagar och fredagar; vin för 5CHF inklusive tapas samt halva priset på pizzor.


Le Vinci. Restaurangtips på universitetet! God mat och snabb service.