Tillgodoräkna kurser

Något som många är oroliga över innan de åker på utbyte är tillgodoräknandet av kurser. I de flesta fall löser sig detta och att åka på utbyte behöver inte betyda att man halkar efter sina kurskamrater. Det kan däremot ibland vara svårt att hitta relevanta kurser på utbytesuniversitetet. För att förhoppningsvis underlätta för vissa så tänkte jag dela med mig av de obligatoriska kurserna jag läser på EPFL och vilka de motsvarar på KTH:

Introduction à la science des matériaux” motsvarar ”MH1004 Materiallära”
Mechanical design principles” motsvarar ”MF1045 Produktframtagning – Konstruktion
La probabilité et la statistique” motsvarar ”SF1901 Sannolikhetslära och statistik 1″
”Procédés de production” motsvarar ”MG1024 Produktion”

Som nämnt tidigare är kurserna mindre på EPFL jämfört med KTH, vilket innebär att jag utöver kurserna ovan även läser fyra andra kurser enbart för att samla högskolepoäng. De kan du däremot välja relativt fritt (bör i viss mån vara relevanta för din utbildning), så gå efter intresse och se dessa kurser som ett stort plus kunskapsmässigt 🙂


Bild från hamnen i Ouchy. Mysigt och vackert men turistigt!