¡Bienvenidos!

Varmt välkommen till min del av Utlandsbloggen. Jag heter Anna, och läser mitt tredje år på KTH till civilingenjör i teknisk fysik. Det här året har jag valt att spendera vid Universidad de Chile i Santiago, där jag läser på spanska. En termin är avklarad, och om några veckor drar nästa termin igång.

Sedan mitten på december har jag dock haft sommarlov och har spenderat tiden i Argentina, Chile och nu i Honduras. Här är jag på en karibisk ö som heter Útila för att gå en utbildning inom dykning för att bli PADI Divemaster. Det innebär att mina dagar främst spenderas under ytan, med en blandning av dykteori och en distanskurs från Sverige. Att vara ledig i tre månader var ingen fördel jag hade räknat med när jag fick mitt antagningsbesked för ett år sedan, men oj vad jag har uppskattat det.

Den första terminen i Chile var väldigt rolig, men också utmanande och krävande. Att just nu få tillbringa dagarna med att göra något jag verkligen tycker om, och samtidigt få utvecklas och lära mig nya saker är något jag verkligen trivs med. Utan mitt utbyte hade jag inte kunnat vara här just nu.

På väg ut mot nattdyk tidigare i veckan

Så småningom kommer jag att berätta mer om hur första tiden i Chile har varit och de utmaningar jag har stött på. En del resor, rymdfakta och frustration över dålig spanska kommer också få ta en del plats här på bloggen. ¡Hasta luego chicos!