Welcome to my crib: GIF edition

Solvarma gator, reggaetonmusik, smog och spanska; jag är tillbaka i Santiago!

Och vilket bättre sätt att hälsa er välkomna till Chile än att visa upp var jag bor. Låt oss ta en titt på mitt hus, och låt oss göra det med GIFs.

Först och främst, vart i världen är jag? Santiago ligger ganska långt ner i Sydamerika precis vid foten av Anderna. Det skapar snygga bergsvyer från stan, men gör också smogen värre. Jag bor ganska centralt i Santiago, ynka 5 minuter från presidentpalatset La Moneda.

Är nästan lite läskigt hur Google Earth vet vilken våning jag är på

Här står jag och vinkar utanför lägenhetshuset. I Santiago är det ingen bostadsbrist som i Stockholm. Många utbytesstudenter kommer hit utan boende och letar första veckan. Jag hade dock redan mitt klart då en tidigare utbytesstudent från fysiksektionen har bott här.

Väl innanför dörrarna hittar man portvakterna som alltid är glada och hjälpsamma. För att bli insläppt behöver man scanna av sitt fingeravtryck i spärren.

På första plan ligger gymmet, cykelförrådet och poolen.

Men vi tar hissen upp och hamnar på våning 22. Det finns överlag många höghus i Santiago (bland annat Sydamerikas högsta byggnad), och viktigt att tänka på är att bygga jordbävningssäkert eftersom marken under stan är väldigt seismologiskt aktiv. Jag har hittills känt av mindre skalv fyra gånger.

Längst bort i korridoren hittar vi min lägenhet, välkommen in!

Rakt innanför dörren ligger det gemensamma köket och vardagsrummet. Jag delar lägenheten med två stycken chilenare som kommer från norra Chile.

Vi fortsätter in till höger, och där hittar vi mitt rum. Inredningen består av en TV, en dubbelsäng och en garderob som innehåller kläder, skolmaterial och fäktningsutrustning. Jag har en egen toalett med badkar. Det är rena rama lyxen i jämförelse med mitt korridorsrum i Stockholm.

Vi går ut på balkongen och kikar runt. Hoppas du inte har höjdskräck, för tittar vi ner ser vi poolen. På balkongen hänger det alltid tvätt på tork, och utsikten är inte helt fel den heller. Men….

…om vi fortsätter fyra våningar till upp till taket…

…ja då kan vi snacka utsikt! Här kan vi se snöklädda bergstoppar, Cerro San Cristóbal, TV-tornet, bort till min skola och helt gäng höghus.

Här uppe finns även allmänna tvättmaskiner (vi har dock ovanligt nog tvättmaskin i lägenheten) och grillar att hyra när man har kompisar över. Det är även ett lämpligt ställe att fånga solnedgången på, som den här gången i augusti till exempel: