Book of Kells & the old library

I ett tidigare inlägg nämnde jag de olika bibliotek som finns på campus på Trinity. Ett av dessa är då ’The Old Library’. Här förvaras manuskript och böcker som dateras bak till 800-talet. Det mest berömda av dessa är ’Book of Kells’ som är en extremt detaljerad och utsmyckad upplaga av evangelierna på latin. Dock, det bästa med denna plats är, enligt mig, när en tagit sig igenom själva utställningen och går uppför trappan till ’The Long Room’. Det är som att kliva rakt in i Harry Potters värld och varje gång jag varit där så har jag blivit lika förundrad.

Som en bonus så har en som student på Trinity gratis inträde, samt kan ta med sig upp till 3 besökare in gratis varje gång som en går in. Detta har ju inneburit att jag, varje gång jag haft besök från Sverige, knallat rakt fram till disken, visat mitt Trinity ID-card och gått rakt in. Smålandshjärtat mår lite sådär extra bra av gratissaker.