Chiloé

Idag är det sista lovdagen och jag är hemma och programmerar. Jag har lagt ~25 timmar på den här uppgiften men får fortfarande inte till den sista outputen. Måndag till torsdag spenderades dock på ön Chiloé i södra Chile tillsammans med Nathalie och Sirine som också är utbytesstudenter. Låt oss ta en titt på hur det såg ut!

Det började med att vi tog flyget till Puerto Montt och plockade upp hyrbilen på flygplatsen. Det var röd dag så på en tom motorväg gasade vi ner till färjan för att åka över till ön. Ett lunchstopp senare hamnade vi i staden Castro där vi letade upp vårt AirBnb-boende innan det var dags för utforskning. Staden är känd för sina palafitos som är de hus som syns på bilden. De står på stolpar i vattenbrynet och är tekniskt sett olagliga. Vi hamnade även på en båttur när man kunde spana in dem på närmare håll.

Andra dagen på ön ägnades åt att utforska naturen. Vi körde runt bland sjöar och skog för att vandra till Muelle de las almas (själarnas bro) och i öns nationalpark. Jag har aldrig varit i Skottland, men jag tänker att det ser ut lite likadant.

De sista två dagarna körde vi runt mellan mindre samhällen på ön och tittade bland annat på det andra som Chiloé är känt för: träkyrkor. Av öns cirka 60 kyrkor är 16 stycken världsarv enligt UNESCO, och vi hann spana in fem av dem.

På hemvägen hann vi även se ett vattenfall efter att ha lirkat oss fram på lervägar och hoppat över en stängd grind. Allt som allt en väldigt härlig minisemester!

Imorgon ska det återigen röstas om huruvida strejkerna ska fortsätta eller inte. Skolan har dock gått med på strejkarnas krav så nu kan man återigen komma in på campus som vanligt. Nåja, dags att programmera vidare.