En lördagskväll hemma hos en lärare

Som jag berättat tidigare så jag jag läst en kurs här i Budapest som handlar om den ungerska kulturen med allt vad det innebär. Som en del av den kursen, var jag igår bjuden hem till läraren för att tillsammans laga och äta lite hemmagjord, ungersk mat!

Då det fanns två kvällar att välja mellan och eftersom flera avbokade i sista sekunden så slutade det med att det igår bara var jag, mina två roomies, en kille från Ecuador och så läraren själv. Mer mat åt oss, woho! Vi lagade någonting som på ungerske heter ”lesco”, vilket var en slags gryta gjord på en ungersk paprika, tomater, lök och ungersk korv. Korven var tydligen valfri, och likaså hade man kunnat ha i ägg men det skippade vi igår. Allting hackades i större bitar och stektes och kokades ihop. Vi åt det med vitt bröd som man doppade i såsen, men ris var tydligen ett alternativ också. En enkel, men supergod ungersk maträtt!

Vi avslutade kvällen med ett par timmar sittandes på golvet ute på balkongen där läraren bodde. Lägenheten låg i Budapest, men i ett bostadsområde lite längre bort från centrum än där jag vanligtvis hänger. Heta samtalsämnen under gårkvällen (efter några glas vin) var relationer, ex och så mat såklart. Inte trodde jag i vintras att jag skulle sitta hemma hos en lärare med vin i glaset och prata om livet inte, men jag är glad att jag fick det tillfället!