En weekend… i Sverige?

Japp, precis som rubriken säger så jag iväg på en trevlig weekend – i Sverige! Jag bokade denna lilla tripp för över en månad sedan, då jag redan då visste vad Sverige hade att erbjuda mig just denna helg. På lördag kväll har nämligen min sektion, samhällsbyggnadssektionen, sin årliga vårbal! Jag som älskar sådana event kunde inte motstå att åka hem för att gå på balen tillsammans med min kille. Dessutom ska jag hinna med att träffa en projektgrupp som jag blivit vald till, och försöka hinna träffa familj och vänner så gott det går!

Jag hade dock ett stort dilemma när jag skulle välja åka hem eller inte. Utbytet är ju begränsat till bara några månader, medan Sverige och KTH finns kvar. Jag fick känslan av att alla andra tyckte att det ”rätta” vore att stanna och ta vara på tiden här, och jag förstår absolut vad de menar då tiden rinner iväg. Men, jag valde dock med hjärtat och denna gång blev att åka hem. Trots att jag missar en förmodligen superrolig helg här nere, nu när alla examinationer är klara och allt. Men det är viktigt att göra som man själv känner och fast man trivs till hundra procent på sitt utbyte är det alltid helt okej att åka hem en sväng, och det går ju också att avbryta hela terminen om man skulle vilja det. Det är viktigt att inte sätta för stor press på sig själv, att inte göra det hela ”bara för att man ska” utan faktiskt göra det för ens egen skull. Jag är i alla fall väldigt nöjd med mitt beslut med en weekend i Sverige, och ser fram emot helgen!


Vårbalen 2017 för Samhällsbyggnadssektionen! Trots ett bra studentliv här i Budapest i flera aspekter, saknar jag ibland KTHs struktur med sektioner och allt vad det innebär.