Hoppa till innehåll

Bilderna ni aldrig fick se

Att komma tillbaka hem till Sverige efter ett utbyte innebär nästan lika många känslor som att åka iväg på utbyte. Det är på ett sätt skönt att komma tillbaka till det ”vanliga” och det är nästan som om inget har hänt på hemmaplan medans en varit borta. Samtidigt har en fått så sjukt många nya upplevelser som gör att det känns som en varit borta några år och inte några månader. Lite omvänd kulturchock alltså och jag måste säga att jag saknar Irland en hel del, vilket jag oftast botar med att kika igenom den enorma hög med bilder jag har. Så här kommer nu ett helt gäng med bilder, helt utan inbördes ordning och med mer eller mindre beskrivande texter:

En kall och blåsig utflykt i Nordirland i januari!


En minst lika blåsig löptur ut till fyren ute i hamnen!

När jag fortfarande försökte lära mig att hitta bland alla salarna i Hamiltonbyggnaden (där alla naturvetenskapliga program + ingenjörer håller hus).

På tal om skolbyggnader så har fysikbyggnaden extra utsmyckningar som minne av betydande personer. Här Ernest Walton som fick Nobelpriset 1951, plus att hans diplom sitter uppsatt på väggen.

I samma byggnad ligger även Schrödingersalen där Schrödinger höll sin berömda föreläsningsserie och det är ungefär extremcoolt när en har pluggat kvantmekanik så jag försökte se lite sådär smartare än vanligt ut när jag satt i de gamla träbänkarna.

Den där dagen på campus då det var en regnbåge över alla byggnader och jag kom sent till föreläsningen för jag kunde inte sluta fota. Men hur ofta händer detta liksom?!

Från ett av alla långpass jag sprang i Phoenix Park. Här bjöds det på solnedgång, utsikt över Wicklow Mountains i horisonten samt lite turistande förbi amerikanska ambassaden som ligger mitt i parken.

Introduktionsdagar inför terminen då vi skulle lära oss lite fraser på irländska och vi skrattade ihjäl oss för det var ungefär skitsvårt att försöka uttala det på rätt sätt.

Dricker inte whiskey men kan ju leka på tunnorna utanför fabriken och bli skrattad åt av en vakt ändå.

Har tappat räkningen på hur många gånger jag åt eller fikade på Cornucoupia men ALLTSÅ, bästa veganska/vegetariska restaurangen jag varit på för det fanns alltid så mycket gott på menyn.

Utgång under St. Patrick’s day och blir det ens mer irländskt med grönt & Guinness?

Slutredovisning av kandidatarbetet!

Irländsk natur & utflykter gör en GLAD!

 

Och avslutningsvis två bilder från Trinity Ball pga kunde inte bestämma mig vilken som var bäst och vi var på pricken sådär glada hela kvällen så bara det förtjänar flera bilder!