Tack Trinity

Det har nu gått över 5 månader sedan dagen då jag satte mig på planet mot Irland. Nästan 1.5 år har gått sedan jag och Anna satt på ett yogapass på KTH-hallen och var överlyckliga över våra antagningsbesked till utbytesstudier. Tiden går fort när en har roligt och om jag skulle sammanfatta min tid som utbytesstudent med ett ord så är det just roligt.

Det är svårt att förmedla allt som händer under en utbytestermin men jag hoppas att ni som har läst mina inlägg här på Utlandsbloggen har tyckt om att läsa om mina upplevelser i Dublin. Så avslutningsvis, om du funderar på utbytesstudier, SÖK, det är en helt fantastisk möjlighet och med 99.99% chans så kommer du aldrig att ångra detta och om du läser detta för att du ska iväg till just Dublin eller annan plats på Irland för utbytesstudier så kommer här några sista praktiska tips:

• Mobilabonnemang. Jag använde mitt svenska eftersom en har 20GB gratis surf inom EU med mitt abonnemang från Telia. Enda kravet är att du måste få svenskt nät efter 3 mån vilket var helt perfekt för mig eftersom jag åkte hem en gång i början av mars. Väldigt smidigt.
  • Bankkonto/inte bankkonto. Jag öppnade heller aldrig ett konto på en irländsk bank, jag kan säkert ha förlorat några kronor på det i slutändan men jag tog mestadels ut pengar på bankomaten på campus och det var ingen avgift (annars väldigt liten avgift).
  • Dublin Bikes. Jag skrev ett inlägg om transportsätt i Dublin tidigare och jag kan verkligen rekommendera Dublin Bikes om du är som jag och gillar mer att cykla än att gå.
  • Regnjacka. Ha en bra regnjacka med dig och ha den alltid med i väskan, för säkerhets skull.
  • Kursregistrering. Kika runt på kurser i god tid hemma på Trinitys hemsida och se till att ha en lista med plan B/C/D kurser som du kanske till och med hör dig lite för med programansvarig hemma innan du åker, allt för att göra kursvalet lättare första veckan.
  • Societies. Gå med i den society som är just för ditt intresse, du kommer träffa så många härliga personer samt få lära känna mer irländare.

Imorgon på självaste midsommarafton har jag hört ryktas om att mina betyg ska släppas från Trinity så nu är jag snart officiellt klar med precis allt som har med mitt utbyte att göra. Så tack & hej säger jag nu till Utlandsbloggen, Trinity College, Dublin och en helt fantastisk tid som utbytesstudent.

Slán go fóill Dublin