Hoppa till innehåll

Sagan om hur fotbolls VM slutade lika snabbt som det startade

Ja, det sög ju.

Först var spänningen på topp efter matchen mot Mexico, sen slog vi Schweiz, och vid det laget började jag faktiskt känna mig riktigt uppspelt. Det är alltid kul när saker som är väldigt ovanliga händer. Och Sveriges herrlag har inte kommit mycket längre än till kvartsfinal sen 94.

Jag tänkte att nu var dagen kommen. En ny generation spelare på planen. Två stabila segrar i rad under bältet och medvind i seglen. Om det någonsin skulle hända så vore väl 2018 det perfekta året.

Men så förlorar först Brasilien mot Belgien av alla länder, så drömmen om en upprepning av skrällen från 58 är körd. Ok, så kan det gå. Sen är det dags för Sverige mot England. Vår hyresvärd återstartade tv abonnemanget i lägenheten bara så vi skulle kunna se matchen. Jag köpte pizza och cola och var redo att faktiskt lägga min värdefulla tid på att se en fotbollsmatch på allvar.

Sen följde 90 minuter av hur England fullständigt dominerade det Svenska laget. Det var slutet på den drömmen och med det var allt över.

Lite trist. Det hade varit kul att kunna fortsätta följa fotbolls VM. Jag kan inte säga att min åsikt kring sport har ändrats något, men det är härligt att hela tiden ha ett event att se fram emot. Vi får hålla tummarna om 4 år igen. Då jävlar. Under tiden fortsätter jag skriva färdigt mitt kex. Det återstår en del arbete för mig och min kollega, men det kravlar framåt varje dag.

Fortsättning följer