Vinter mitt i sommaren

I tisdags tog strejken slut efter totalt sex veckor. Jag har återigen lektioner på schemat, men pluggar just nu stenhårt för att hinna tenta av alla mina kurser i tid. Om cirka tre veckor lämnar jag Santiago efter att ha bott här i ett år! Just nu spenderas därför mestadelen av mina dagar med att sitta i Industrial och plugga. Det är en av avdelningarna som har både uppvärmning, eluttag och mycket ljus. Gamla delen av universitetet är däremot inte uppvärmd, och det inkluderar det väldigt mörka biblioteket.

I onsdags däremot tog jag helledigt från plugget. Internationella gruppen på skolan (som även har hand om mottagningen för oss utbytesstudenter) ordnade nämligen skidresa till en skidorten Valle Nevado som ligger i bergen strax utanför Santiago. Det blev en grym dag med massvis av sol, snö, höga berg och fantastisk utsikt. Från att nyss ha avundats alla fantastiska midsommarbilder hemifrån glömde jag helt bort att det är sommar hemma i Sverige.

En svensk, en fransyska och en portugis

Det stora berget i bakgrunden med moln på sista bilden heter El Plomo och är över 5400 meter högt. Det är  den högsta toppen man kan se från Santiago vid bra väder. Berget var på inkatiden en viktig offerplats och på 50-talet hittades en 500 år gammal mumifierad pojke där som en gång offrats till solguden. Den informationen fick mig att börja läsa in mig på inkatiden, extra kul eftersom Machu Picchu väntar i augusti som sista anhalt innan Sverige.

Nästa vecka ska det regna mer eller mindre hela veckan. Tur det för luftindexet var häromdagen uppe och kröp på hemska 165. Som jämförelse ligger Stockholm just nu på 9 i samma skala.