Annyeong

Förvisso är jag fortfarande kvar i Sverige och mitt uppe i att packa samt städa ur lägenheten jag bor i men jag tänkte ge en kort introduktion till vem jag är och vad du som läsare kan komma att förvänta dig av att läsa mina inlägg.

Mitt namn är Emil Lindblom och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Där går jag det inte så lite förvirrande masterprogrammet inom Datalogi med inriktning Programvaruteknik och delspår Programvaruteknik. Om lite drygt en vecka så flyr jag landet och spenderar fyra månader i Sydkorea. Där har jag tänkt lära mig om allt ifrån maskininlärning till koreanska till k-pop.

Universitet jag ska studera på heter Korea Advanced Institute of Science and Technology, eller KAIST om man föredrar att jobba med förkortningar. KAIST befinner sig i Daejeon och Seoul men det campus jag ska till ligger i Daejeon som är en lite mindre stad i storleksordning Stockholm. Klimatet i Sydkorea är relativt likt det svenska och de har precis som oss upplevt en väldigt varm sommar med temperaturer upp emot 40 grader men likt Sverige är temperaturen tack och lov på väg ned igen (eller?).

Jag åker till Sydkorea tillsammans med min flickvän tillika kurskamrat, Klara, och här i bloggen kan ni följa hur vi tacklar att bo utanför campus i ett land vi aldrig varit i förut. Detta på grund av att det inte fanns en möjlighet för oss bo tillsammans på campus.

Jag är otroligt peppad att ge mig iväg men som bilden visar är det en del kvar att göra innan planet lyfter.

Hej! Emil heter jag och jag läser femte året på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Jag kommer att spendera höstterminen 2018 på KAIST i Daejeon, en Sydkoreansk stad av storleksgrad Stockholm belägen 14 mil söder om huvudstaden Seoul. Häng med mig på en resa fylld med K-pop, gaming och fantastisk mat.