¡Bienvenidos!

Hej och välkommen till mitt första inlägg!

Mitt namn är Mona, jag fyller 24 år om 27 dagar och pluggar femte året på Energi och miljö. Den här hösten kommer jag läsa på Universidad de los Andes (Uniandes) i Bogota, Colombia. Jag har nu varit i Colombia i lite över en månad så jag har redan hunnit med en del och har därför också massa saker att skriva om, men jag ska försöka göra det strukturerat och börja från början!

Min resa började i Miami! När jag började kolla på flygbiljetter till Bogota märkte jag att flygen var ganska dyra och hade lång restid från Sverige med jobbiga mellanlandningar på de billigare resorna. Jag provade lite olika resealternativ och märkte att det skulle vara billigare att flyga via Fort Lauderdale och stanna en natt på hostel där. Istället för att bara stanna en natt dock så blev det till slut fem nätter för att få in lite sol och bad innan det konstanta höst-vädret i Bogota (så det blev inte billigare trots allt hehe, men fick en riktigt nice solsemester). Det som många tror, att Colombia enbart är ett varmt land med mycket sol, stämmer tyvärr inte. Colombia är ett bergigt land med mycket varierande klimat beroende på var i landet man befinner sig. Bogota ligger på 2 600 meters höjd och är därför relativt kall, under tiden jag har varit här har temperaturen legat på kring 17 grader varje dag och det är för det mesta molnigt. Jag försöker intala mig själv att det är härligt och att ju ingen orkar bo i en storstad med varmt klimat (fun fact: Bogota har ca 10 miljoner invånare (beroende på hur man räknar), staden är alltså lika stor som hela Sverige).

Här får ni en bild på mig från Miami Beach, där det alltså var betydligt härligare väder (jag är inte bitter). Klockan är nu 10 på förmiddagen här och idag börjar den officiella mottagningen för alla utbytesstudenter på Uniandes, så lite senare kommer info om skolan och campuset. ¡Hasta luego!

Profilbild
Jag heter Mona, är 24 år gammal och läser femte året på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Denna höstterminen spenderar jag på Universidad de los Andes i Colombias huvudstad Bogota. På bloggen kommer du kunna läsa om hur det är att leva och studera som svensk i ett land som länge ansetts vara ett av världens farligaste. Jag vill vidga bilden av Colombia och få fler att upptäcka detta otroligt vackra land!