Hoppa till innehåll

Hejdå-fest

För lite drygt en vecka sedan så hade jag och min flickvän Klara, som ju också ska med till Korea, en hejdå-fest för nära och kära. Vi bestämde oss för att bjuda in alla våra vänner till en fest hemma i lägenheten jag bor i. Detta var en jättebra idé tills vi insåg att det skulle dyka upp cirka 50 personer och en studenttrea på 56 kvadrat inte längre är optimalt. Vi hyrde därför festlokalen i Kungshamra för att ha en möjlighet att låta alla som ville komma.

Vi försökte få en liten Korea-vibe på festen genom att ha lite koreansk musik samt koreanska snacks. Snacks lyckades vi inte så bra med då det är ett minst sagt sparsamt utbud på koreanska livsmedel här i Stockholm och det som finns är rätt dyrt. Vi lyckades iallafall få in några Kpop-låtar i spellistan samt att vi hade en liten ”fotovägg” med Sydkoreanska flaggan som bakgrund.

Jag och Klara framför ”fotoväggen”

Festen blev väldigt lyckad förutom att vi hade den på en väldigt varm dag och lokalen har stora panoramafönster där solen ligger på hela dagen. Därför var det inte riktigt hållbart att vara inomhus innan solen gick ned och lite kallare luft fick blåsa igenom. Vi flyttade istället ut massa bord och satt där tills klockan 22 vilket är tiden man måste vara tyst vid i Kungshamra.

Efter festens slut så var vi ett gäng som stack iväg till Brunnsviken för ett nattbad vilket nog var det bästa på hela kvällen samt något vi förmodligen inte kommer kunna göra på ett tag då det inte verkar finnas något vatten vid vår bostad i Daejeon.

Nu är det bara drygt fyra dygn kvar tills flyget lyfter och det börjar verkligen landa att jag kommer befinna mig utomlands en lång tid framöver.

Hej! Emil heter jag och jag läser femte året på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Jag kommer att spendera höstterminen 2018 på KAIST i Daejeon, en Sydkoreansk stad av storleksgrad Stockholm belägen 14 mil söder om huvudstaden Seoul. Häng med mig på en resa fylld med K-pop, gaming och fantastisk mat.