Hoppa till innehåll

Sagan om ett Sverige i lågor

Jag har inte följt någon utveckling i Sverige. Personligen känns det skönt att kunna stänga av ett tag och inte bli distraherad. Det är då lite komiskt att jag kommer hem till ett land som befinner sig i total brandkaos. Nog för att man behöver komma bort från världen ibland, men tanken är ju att den ska vara kvar när man kommer tillbaka…

Jag är alltså i Sverige nu. Innerst inne känner jag en ofantlig glädje över det. Jag firade min hemkomst med pizza, glass och Game of Thrones the Boardgame. Men jag har inte riktigt haft möjlighet att uttrycka någon lycka för det har varit så in i helvete jävla varmt. Jag går runt i en konstant sömndrucken utmattad koma och svettas som en idiot. Och den här värmen har du gått och torterats av i flera månader. Jag ville åka tillbaka till Nairobi samma sekund som jag klev av flyget och kände hur solen stirrade ilsket på mig. Herregud…

Men det går över. Kvällarna sen jag kommit hem har faktiskt varit hyffsat milda så det går att leva. Och det är skönt att kunna börja ta tag i all skit jag vill göra hemma. Idag kom till exempel min nya säng från IKEA, tillsammans med ett nytt uppgraderat skrivbord. Sängen jag har nu kan jag knappt sova i och mitt gamla skrivbord vinglar som en atlantångare. Det är skönt att vara tillbaka i röran som är mitt rum. Nu ska jag städa upp all den här skiten och få lite ordning.

Den mest bisarra överraskningen jag fick när jag kom hem var ju att det numera bor en 19 år gammal majsorm i mitt kök. Det visade sig att min rumskompis ägt en orm sen han var 14 år, men hans bror har tagit hand om den, fram tills nu… Så där är den. Ligger still och gör inte ett skit hela dagarna. Jag använde ju aldrig mitt kök till att börja med, så det spelar ju ingen större roll, men kunde han inte ägt ett djur av en art som jag är lite mer förtjust i. Typ en hamster eller nåt.

Om ett par dagar åker jag hem till Göteborg och hälsar på familjen. Vi får se om dem också skaffat sig nya besynnerliga husdjur.

Fortsättning följer…