Cusco del 2

Här kommer fortsättningen från min resa i Cusco. Jag var i Cusco i nio dagar totalt, fram till den 5e januari. På tolvslaget på nyår samlades alla på Plaza de Armas (det centrala torget) och det sköts raketer och folk kastade gula blomblad (eller något liknande) vilket skulle betyda tur av någon anledning. När klockan slog tolv började folk springa runt torget, det skulle tydligen också ge tur!

Nyår i Cusco!

Jag åkte på ytterligare en tur med hostellet, till Las ruinas de Písac, som är ruiner från Inkafolket.

Las ruinas de Písac.
Las ruinas de Písac. Landskapen var så vackra, min crappy mobilkamera gör dem inte rättvisa.
Sverige-gatan i Cusco (Suecia=Sverige på spanska)!
Utsikt över Cusco från en bar/restaurang vid namn Limbo.

Den 2-3 januari åkte jag till Machu Picchu, och det blir nästa inlägg!

Profilbild
Jag heter Mona, är 24 år gammal och läser femte året på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Denna höstterminen spenderar jag på Universidad de los Andes i Colombias huvudstad Bogota. På bloggen kommer du kunna läsa om hur det är att leva och studera som svensk i ett land som länge ansetts vara ett av världens farligaste. Jag vill vidga bilden av Colombia och få fler att upptäcka detta otroligt vackra land!