Howdy y’all!

Hej kära läsare och varmt välkomna till Utlandsbloggen!

I tisdags (den 8/1) anlände jag äntligen till Austin Texas efter många månader av förberedelser. Planeringen av resan har tagit upp i princip lika mycket tid som en hel kurs på KTH, och det känns nu mycket skönt att kunna skörda frukten av allt arbete.

Resan till Austin gick från Arlanda, vidare till London, vidare till New York (med Norwegian), och därefter från New York vidare till Austin (med American Airlines). Planet från London till New York blev försenat då planets framhjul fick punktering (!). Detta ledde till en viss oro att den administrativa biten med att ta sig in i landet (visumkontroll, till exempel) skulle bli en stressig affär. Vi hade dock god marginal i New York (hela sju timmar) och hann därmed allt vi skulle (och även äta typisk New York-style pizza) utan stress.

De första dagarna i Austin har jag och min rumskamrat Tobias (också KTH-student) spenderat med att utrusta den lägenheten vi hyr med diverse förnödenheter, samt med att promenera runt universitetsområdet och centrum, för att lära sig att någorlunda hitta. Just nu är vi i färd med att hitta lämpliga kurser att läsa, och att registrera oss på dessa. I USA är platsbegränsningen i regel ganska hård, och man kan inte förvänta sig att bli antagen till alla kurser man vill läsa. Det gäller att vara ute i god tid och helt enkelt hoppas på att söktrycket håller en rimlig nivå.

Första intrycket av Austin är mycket gott. Alla anställda på skolan är hjälpsamma, trevliga och synnerligen effektiva. Vår lägenhet är rymlig (men rätt dyr). Matutbudet är varierat (dock har Tacos och BBQ har en något mer framträdande roll, vilket är positivt).

Nedan följer några bilder:

New York-style pizza på flygplatsen JFK.
Tacos på Torchy’s Tacos i Austin.
Texas State Capitol.
Min rumskamrat Tobias inne i Texas State Capitol.
White-winged dove (Zenaida asiatica), Northern mockingbird (Mimus polyglottos) och Great-tailed grackle (Quiscalus mexicanus) – några av Austins bevingade invånare!

Profilbild
Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!

En kommentar till “Howdy y’all!”

1. Härlig idé att så här kunna följa en utlandsstudent, så väl för andra studenter som för anhöriga!

Kommentarer inaktiverade.