Longhorns vs. Texas Tech

Under gårdagen gick jag, Tobias och Erik (samtliga tre KTH studenter) och såg på en av de mest ikoniska college-sporterna – basket!

UT Austin är ett universitet som har tävlat inom diverse olika sporter sedan det grundades på 1800-talet, och idrott är följaktligen en mycket viktig del av universitetets kultur. Skolans baseballteam är ett av Amerikas absolut bästa, och detsamma gäller deras (amerikanska) fotbollslag samt deras basketlag.

Skolans lag kallas för the Longhorns. Det finns en mängd mycket anrika hejaramsor på skolan, så som att den ena sidan av publiken ropar ”Texas!”, och den andra sidan svarar ”Fight!”. En annan variant är att vid seger sjunga universitetets ”spirit song” The Eyes of Texas:

The Eyes of Texas are upon you,

All the livelong day.

The Eyes of Texas are upon you,

You cannot get away.

Do not think you can escape them

At night or early in the morn —

The Eyes of Texas are upon you

Til Gabriel blows his horn.

Matchen vi bevittnade var mellan vårt hemmalag the Longhorns och det mycket rivaliserade laget Texas Tech Red Raiders. Det finns faktiskt en hel Wikipediaartikel tillägnad rivaliteten mellan the Longhorns och Texas Tech (se: https://en.wikipedia.org/wiki/Texas%E2%80%93Texas_Tech_football_rivalry). Stämningen var minst sagt laddad inne på arenan!

Min förväntning var att matchen skulle spelas inne i en skolidrottshall eller liknande. Verkligheten visade sig vara en arena med kapacitet för över 15 000 personer (en arena som för övrigt både AC/DC, Van Halen och KISS har spelat på). Cheerleaders slog volter i pauserna, små paket med gåvor skickades ner till publiken med små fallskärmar, fyrverkerier sköts, och en uppblåsbar BBQ-flaska seglade runt i arenan och släppte ut konfetti. Ett spektakel som jag skulle påstå saknar motstycke i Sverige!

Efter första perioden underhölls vi av ett amerikanskt fenomen känt som ”Baby Race”. En handfull små bebisar (fortfarande i krypåldern) radas upp på en linje och tävlar i att krypa snabbast till sina föräldrar ett tiotal meter bort. Mycket spännande och rart. Bebisen ”Barett” vann.

Matchen i sig var mycket jämn, men slutade tyvärr 68-62 till bortalaget Texas Tech.

Nedan följer några bilder:

Arenan vid namn Frank Erwin Center då den fylls på med publik. De vitklädda individerna i bortre kant är en blåsorkester.
Tilltugg till matchen – Fried chicken with gravy från Bush’s Chicken.
Cheerleaders som gör tecknet ”Hook ’em Horns” (pek- och lillfinger bildar horn).
Arenan med BBQ-zeppelinare.
Två tävlande i Baby Race.
Profilbild
Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!

En kommentar till “Longhorns vs. Texas Tech”

1. Hej Adrian!
    Jag blir alldeles matt över din ”Bloggaktivitet” som är både välskriven, upplysande och
    intressant. Verkar som om du har skaffat dig en rejäl skara med vänner både vad gäller
    människor som sparvar.
    Ser fram emot nya inlägg!
    Hälsningar Bengt

Kommentarer inaktiverade.