Arequipa

Efter Cusco åkte jag vidare med buss till Arequipa, det tog ca 10 timmar. Arequipa är Perus andra största stad och är en kolonial-stad som även kallas för Den vita staden eftersom många av byggnaderna i centrum är byggda av vit vulkansten. I Cusco åkte jag på olika tours varje dag så när jag kom till Arequipa kände jag för att bara ta det lugnt och gå runt och lära känna staden, och det var precis vad jag gjorde. Jag gick på en Free Walking Tour och fick berättat lite historia om staden för mig vilket var intressant. En dag åkte jag till stranden som låg 2-3 timmar bort med buss. Jag hade SPF 50 och var under ett parasoll i princip hela tiden men lyckades ändå bränna mig ordentligt (!!). Solen är verkligen stark här.

Det fanns betydligt färre saker att göra i Arequipa än i Cusco och Lima så jag kände att fem dagar där var nog lite länge, men det var en väldigt vacker stad och jag är glad att jag åkte dit!

Arequipas centrum med dess kolonial-byggnader var verkligen vackert.
Plaza de Armas i Arequipa. Alla centrala torg i Peru verkar heta så?

Efter Arequipa åkte jag tillbaka till Lima, var där i några dagar och åkte sedan tillbaka till Bogota.

Nu börjar min tid på Utlandsbloggen ta slut och nästa vecka kommer jag börja avsluta mitt bloggande!

Profilbild
Jag heter Mona, är 24 år gammal och läser femte året på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Denna höstterminen spenderar jag på Universidad de los Andes i Colombias huvudstad Bogota. På bloggen kommer du kunna läsa om hur det är att leva och studera som svensk i ett land som länge ansetts vara ett av världens farligaste. Jag vill vidga bilden av Colombia och få fler att upptäcka detta otroligt vackra land!