En sista tillbakablick

Precis i början av terminen skrev jag ett inlägg om de förväntningar jag hade på mitt utbyte, så jag tänkte att en utvärdering av dessa blir en bra sammanfattning och avslutning på mitt bloggande. Så vad förväntade jag mig och hur blev det egentligen? Här kommer det!

Att få träffa och lära känna studenter från alla världens kontinenter.

Jag är otroligt glad över att ha lärt känna mitt kompositgäng, som jag tror att jag kommer upprätthålla kontakten med; vi har lovat att vi ska resa någonstans tillsammans en gång om året! Här prickar jag in Europa, Asien och Sydamerika, men jag har även träffat och lärt känna personer från Afrika och Nordamerika, så då saknar jag faktiska bara Oceanien (och Antarktis)!

Nästan hela kompositgänget när vi bowlade tidigare i veckan, från vänster: Merve (Turkiet), jag, Ksenija (Italien) och Shailee (Indien). Bara Monse från Bolivia som saknades!

Äta massvis med pommes.

Det här blev ju inte riktigt som det var tänkt, eftersom det visade sig att de belgiska pommesen inte riktigt levde upp till mina förväntingar, men visst har det blivit en hel del i alla fall! Alltid med majonnäs såklart!

Utveckla ett något större tycke för (belgisk) öl.

Jag har aldrig varit en öl-tjej och ska väl erkänna att det är jag fortfarande inte, men jag har provat en del och i alla fall lärt mig vilka ölsorter jag gillar bäst! Generellt mörk öl framför ljus, men ölsorten lambic (lambiek på flamländska) är ett undantag och helt klart en favorit! Det är en spontanjäst öl ofta med tillsats av fruktjuice, som är en belgisk specialitet, så det blir nog en check på den här punkten i alla fall!

Resa en del utanför Belgien.

Helt klart nöjd med att hunnit besöka tre huvudstäder (utöver Bryssel) denna termin, även om resorna var ganska korta har Gustav och jag tillsammans fått uppleva Paris, London och Amsterdam!

Ett kallt, men trevligt Amsterdam i februari.

Laga massor med god mat och baka i vårt fina kök!

Helt klart check på den här punkten! Tror knappt av vi gick ut och åt själva en enda gång innan november, så många goda hemmamiddagar har det blivit. Dessutom otaliga mängder kladdkakor, äppelpajer, frukostbröd och många nya grönskaker tack vare Veggie Bag!

Läsa intressanta kurser, framförallt inom biomekanik.

Som jag skrev i början på terminen vart det lite knepigt med att matcha ihop en bra uppsättning kurser, men till slut fick jag ihop en blanding jag har varit nöjd med. Tyvärr blev det mindre biomekanik än jag hade hoppats, men det blev en hel del annat spännande, mycket inom kompositmekanik bland annat!

Klara mina (muntliga) tentor utan att få hjärtinfarkt av stressen.

Tentaperioden var definitivt den stressigaste perioden under hela utbytet och det var väldigt skönt att sätta punkt för den. Jag får inte slutgiltiga resultat förrän på tisdag, så jag kan inte med full säkerhet säga att jag klarade alla tentor, men jag är ändå nöjd! Fördelen med de muntliga tentorna har varit att kunna visa att man kan trots att man missförstått frågan eller gjort fel på någon detalj.

Känslan av att säga hej då till Campus Arenberg kan jag bara beskriva som speciell. På bilden besöker vi Arenberg Kasteel för första gången i september.

Med den här sammanfattningen är det dags att tacka för mig och säga hej då till Utlandsbloggen! Stort tack till alla som läst och kommenterat, men framförallt vill jag tacka min troligtvis allra trognaste läsare – Gustavs farmor Britt, som alltid hållt sig uppdaterad på mina senaste inlägg. Även stort tack till Gustav, som jag har att tacka för alla fina bilder och gemensamma upplevelser. Det har varit väldigt roligt att få dela med sig av våra äventyr; jag hoppas att mitt bloggande har inspirerat fler till att ta steget och åka utbyte och kanske till och med att fler väljer Belgien som utbytesland! 🙂

Gustav och jag förevigade i vår lägenhet i Leuven för sista gången.
Profilbild
Hur skiljer sig livet i Stockholm från en europeisk studentstad med över 50.000 studenter? I min blogg kan ni följa min flytt till belgiska Leuven knappa tre mil från EUs huvudstad, där jag påbörjar mitt sista år som civilingenjörsstudent med master i hållfasthetslära. Jag kommer skriva en hel del om mat, kulturupplevelser, (förhoppningsvis) några löprundor och en och annan resa till övriga Europa!

2 reaktioner till “En sista tillbakablick”

 1. Magda!
  Tack för din trevliga och innehållsrika blogg! Att läsa blogg är ju helt annat än att prata hemma och på FaceTime vilket vi gjorde ofta. Det var kul att få ”se” din utbytesstudenttiden från den mer proffessionella sidan. Hade jag fått vara student på nytt hade jag nog blivit riktigt sugen på att ge mig ut på äventyr som utbytesstudent.
  Lycka till med dina nya utmaningar!
  Hälsar varmt din mamma Teresa

 2. Tack Magda….
  för alla dina trevliga blogginlägg, som jag härmed utnämner till de bästa i hela utlandsbloggens historia.
  Det har verkligen varit kul att få komma och hälsa på och tillsammans med er utforska Leuvens alla gator och restauranger, inte minst Domus.
  Nu håller vi alla tummar för att du och Gustav klarade
  alla tentorna, fast det kan jag redan nu avslöja att ni har gjort 🙂
  Kramar ifrån oss i Sumpan.

Kommentarer inaktiverade.