Första helgen i Valencia

Den här helgen har jag haft världens bästa föräldrar på besök. Förutom att ha letat efter en lägenhet att bo i, så har vi även hälsat på några släktingar som också är här nere. Vi har hängt på stranden, ätit god mat, gått på spansk stand-up och upptäckt en del av Valencia. Vi har även varit och inhandlat saker som behövdes till lägenheten. Nu har mina föräldrar åkt till Alicante för att ta flyget hem men jag har förstått att ni har snöstorm där hemma så deras flyg verkar vara inställt. Jag delar med mig av lite somrigare bilder för att muntra upp i snöstormen: 

En långpromenad på stranden i La Mata
Här får vi tips från ett äldre spanskt par att apelsinerna inte går att äta (son amargas = bittra)
Ett första besök vid Ciudad de las Artes y las Ciencias
Oceanogràfic – Europas största akvarium. Vi gick inte in men jag får uppdatera inifrån en annan gång
Jag när jag äter jättegoda bravas med Wasabi
Min fina port. Det var inte bara jag som var glad att vi tillslut hittade en lägenhet

I fredags anordnades en välkomstmiddag för alla Erasmusstudenter som ska läsa kurser inom datateknik. Vi var ca 40 personer och eftersom alla inte fick plats inne på restaurangen så fick vi sitta utomhus. Det var dock storm och superkallt, servetterna flög runt i luften, stolarna flög iväg när man reste sig, och glas krasade i marken. Men vi stod ut, och det var jättekul att träffa några som ska läsa samma kurser som jag. Efter middagen åkte vi till en klubb som ligger i Ciudad de las Artes y las Ciencias (som ni ser på bilden ovan). 

Jag och tre andra datatekniker från Irland, Belgien och Ungern

Just nu sitter jag och försöker översätta mitt hyreskontrakt som jag ska gå och skriva under senare idag. Jag tycker alltid det är lite skrämmande att läsa kontrakt och det blir ännu lite svårare att förstå om det är på spanska och översättningarna jag hittar inte är helt hundra. Men så länge jag får svar på mina funderingar så ska det nog lösa sig, wish me luck!

Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!