Häng med till Medellín på MFS (fältstudie)!

I takt med att Mona avslutar sitt bloggande från sin utbytestermin i Bogotá börjar jag sakta ta över stafettpinnen från bloggandet i Colombia. För visst har vi inte fått nog av Colombia än? Nej, jag tänkte väl det!

I min blogg kommer ni att få hänga med mig till Medellín där jag kommer att skriva mitt examensarbete på mastern Innovationsledning och produktutveckling som ett MFS (Minor Field Study). MFS är ett examensarbete på kandidat- eller masternivå i form av en fältstudie i ett ”utvecklingsland”. Studien är finansierad av Sida i form av ett stipendium där KTH i år hade 70 stipendier att dela ut till studenter på olika linjer som ville göra sitt examensarbete inom utvecklingsfrågor.

Glada tjejer (jag närmast, och min exjobbspartner Mimmi till vänster) efter att ha fått beviljat stipendium för att utföra vår fältstudie i Medellín, Colombia. 

Mitt examensarbete kommer att undersöka en plattform som en statlig organisation i Medellin driver för att samla in idéer från invånare i staden på lösningar till olika samhällsproblem. Syftet med plattformen är att skapa innovationer av idéerna som kommer in för att förbättra sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter för invånarna i staden.

Jag kommer att berätta mer om studien i ett senare inlägg, tillika hur man går tillväga för att söka ett MFS och vilka krav som finns. I bloggen kommer ni även få hänga med på en massa äventyr och få en inblick i hur det är att bo, jobba och utföra ett examensarbete i Medellín.

Nu åker vi! Mot Medellín!

Profilbild
Hej! Jag heter Jasmin Sabir och studerar femte året på Civilingenjörsprogrammet design- och produktframtagning. Jag läser sista terminen på mastern Innovationsledning och produktutveckling och gör denna termin mitt examensarbete som MFS (Minor Field Study) i Medellin, Colombia. Här i bloggen kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr till Medellín (det som på 80-talet ansågs vara världens farligaste stad, men som nu fått pris för att vara en av världens mest innovativa städer) när jag arbetar med organisationen Ruta N för att förbättra deras co-creation plattform. Denna plattform är en hemsida som ämnar att samla in idéer från stadens invånare för att skapa innovationer för bättre ekonomi i staden och levnadsförhållanden för folket.