Mål och förväntningar

Ett bra sätt att få saker gjorda är ju att skriva Att Göra-listor, eller hur? Innan mitt utbyte har jag förstås haft jättemånga idéer och föreställningar av hur det ska bli, och jag bestämde mig för att skriva ner mina mål och förväntningar för att öka sannolikheten för att de ska uppfyllas. Håll till godo!

Lära mig lite polska
Att lära mig språket var inte en av anledningarna till att jag valde att göra min utbytestermin här (om du vill läsa mina anledningar så finns de här) men det är ju väldigt frustrerande att leva någonstans där man inte kan förstå en enda skylt eller ens säga hej eller ursäkta, så jag kommer absolut göra ett försök. Jag skulle främst vilja lära mig olika artighetsfraser att använda i vardagen, men kanske också lite mat-ord så att jag kan förstå en meny eller en innehållsförteckning. Just nu är varje besök i mataffären lite av ett lotteri!

Lära känna människor från olika länder
Såklart! Det här är nog mångas anledning till att åka utomlands för att plugga. Drömmen är väl att om några år kunna turnera runt i Europa/Världen och hälsa på?

Träna på något roligt sätt
Även om det är svårt att hitta rutiner när man är på ett nytt ställe och mycket händer hela tiden vill jag gärna träna regelbundet ändå, och om det går att göra på nåt annorlunda och kul sätt vore det ju jättebra! Jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att om jag bara har planen ”gå ut och springa då och då” så kommer det inte att bli av… Kanske  kan jag gå med i någon idrottsförening på universitetet, hitta en bra simhall eller några träningskompisar att gå på bodypump med ibland?

Resa i närområdet
När jag nu befinner mig här mitt på kontinenten vill jag utnyttja detta och hinna se många olika platser. På listan står polska städer som Wroclaw och Warszawa, men också Prag, de polsk-slovakiska Tatrabergen, Budapest och kanske också ukrainska Lviv.

Göra mycket Krakow-sightseeing
Med fem månader i en stad finns det en risk att skjuta upp olika museibesök, restaurangmiddagar eller parkpromenader till slutet. Jag har skrivit en lista på ställen i Krakow jag vill se och saker jag vill göra som ständigt fylls på, allt för att jag inte ska inse på slutet att jag inte hunnit med något!

En av sakerna på listan: att besöka ett av de många museum som finns i Wawel Castle

Om jag lyckas med mina föresatser återstår att se! Det får väl bli en utvärdering framåt slutet av terminen…

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!

En kommentar till “Mål och förväntningar”

Kommentarer inaktiverade.