Stadsvandring

Först och främst- Hejdå Mona och Magda, tack för alla bra tips och inspiration från era bloggar.

Och vad spännande det ska bli att få följa era äventyr nu också- Jasmin och Frida.

Själv har jag gått på min första organiserade stadsvandring i min nya hemstad. Jag och en ny vän från Österrike åkte in till stan för för att upptäcka lite mer av stadskärnan, och då råkade vi gå förbi ett torg där en stadsvandring precis skulle starta. Vi valde att följa den tur som besökte platser och monument som inte är de mest välbesökta. Det var en 2,5 timmars tur och vi såg bland annat det första Universitetet, Valencias stadshus och den äldsta kyrkan. Det är en så vacker stad och det känns som att det aldrig kommer ta slut på vackra saker att se. 

Basílica de la Virgen de los Desamparados
Casa Punt de Gantxo
Carrer de la Pau
Iglesia San Juan del Hospital
Ytterligare en katolsk kyrka- Iglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri
Plaza de Ayuntamiento
Stadens första hiss
Min personliga favorit- Palacio del Marques de Dos Aguas. Den enda rokoko byggnaden i hela staden

Efter stadsvandringen gick vi för att möta upp ca 15 andra studenter från skolan. Vi sågs på en restaurang där man fick äta så mycket pizza man kunde för 5 euro 🙂

Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!