Ta med din hobby på utbytet!

I ungefär ett år har jag tränat poledance och det kändes lite tråkigt att behöva lägga det på hyllan under utbytet. Så innan min utbytestermin påbörjades kollade jag upp om det fanns någon polestudio i Leuven och det finns faktiskt två! Sen blev det ju lite prokrastinerande på den fronten, så det blev ingen hård träning hela hösten… Men, jag bestämde mig att en klass skulle jag i alla fall ta innan jag åkte hem och det var precis det jag gjorde igår, dagen innan vi skulle åka hem.

Så på kvällen begav jag mig till DC Pole Leuven och jag är väldigt glad att jag gjorde det! Både instruktören och övriga elever var väldigt trevliga och det var roligt att få prata om något helt orelaterat till plugg och sånt. Det var en ganska blandad grupp med både belgare och icke-belgare, som italienare och britter. Hela klassen hölls på engelska, så det var enkelt att hänga med.

Till vänster: en förberedelse till inverted crucifix. Till höger: ett trick som var nytt för mig, tror att det är en variant av det som heter reverse superman.

Jag ångrar lite att jag inte tog tag i detta tidigare, känns som att jag hade kunnat få några ytterligare härliga kompisar att hänga med, som dessutom delar ett av mina intressen utöver skolan. Så här kommer en liten uppmaning till er andra utbytesstudenter: sluta inte med era intressen bara för att ni åker utomlands! Det kan vara väldigt intressant att få testa på i en ny miljö och dessutom kan man lära känna personer som man aldrig hade träffat annars. 🙂

Profilbild
Hur skiljer sig livet i Stockholm från en europeisk studentstad med över 50.000 studenter? I min blogg kan ni följa min flytt till belgiska Leuven knappa tre mil från EUs huvudstad, där jag påbörjar mitt sista år som civilingenjörsstudent med master i hållfasthetslära. Jag kommer skriva en hel del om mat, kulturupplevelser, (förhoppningsvis) några löprundor och en och annan resa till övriga Europa!