Barton Springs om natten

Efter en avklarad midterm i finansmatte var det som av en händelse ovanligt varmt i Austin (en bra bit över 25 grader). Därför smeds planer på att premiärbada utomhus vid Barton Springs, en av naturen skapad utomhuspool, som förädlats av människor till en förstklassig badplats.

För att undvika människor (och inträde) bestämde vi oss för att kvällsbada. På kvällen (fram till kl. 22) är det gratis att gå in till badet, och det är dessutom ganska folktomt då. Jag, Emma och ett par andra KTH-studenter lämnade campus-området i sällskap av två danskar och en italienska. Vi påbörjade vår promenad ungefär kl. 19 på kvällen. Efter att ha tagit oss söderut mot centrum, där vi stannade och provianterade lite förnödenheter, fortsatte vi mot Colorado River. Coloradofloden korsades och vandringen fortsatte ännu längre söderut genom Zilker Park och slutligen nådde vi fram till Barton Springs.

Varma, svettiga och med ömma fötter var det äntligen dags att få kasta sig i det svalkande vattnet och njuta av kvällen. Väl framme möttes vi dock av att ingången till badet är låst. Vattennivån var även så pass låg att badstegarna inte ens nuddar vattenytan. Ett dåligt tecken, minst sagt. Även receptionen vid badplatsen är nedsläckt. Det visar sig, till vår stora fasa, att badet är stängt för spring cleaning.

Kvällen slutade med att vi avnjöt förnödenheter på parkeringen utanför badet, och iakttog två Raccons (tvättbjörnar) som letade kvällsmat i en soptunna. Efter detta tog jag och Emma en taxi hem, då våra fötter var trötta och ömma.

Vi var något besvikna på att vi inte fick bada, men ändå ganska nöjda med kvällen.

Vandring genom natten
Det stängda Barton Springs
Tvättbjörn (Procyon lotor) alias Raccoon
Profilbild
Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!