En helg i Guatapé – Colombias Stockholm

Förra helgen åkte jag, Mimmi och Viktor till Guatapé för att spendera två dagar i den colombianska skärgården. Guatapé är en by som ligger två timmar från Medellin med buss och som är känd för sina färgglada hus, sockertoppsberg och sin artificiella sjö med flertalet obebodda öar. Landskapet påminde lite om Stockholm tyckte jag, därav titeln i inlägget. Nedan följer ett gäng bilder från vår vistelse.

Vi hyrde kajak och paddlade sex timmar bland öarna inklusive ett stopp på en ö för medhavd lunch och ett dopp i sjön.


740 trappsteg upp för sockertoppsberget gav oss denna vy!


Jag älskar dessa färgglada byar!

 

Profilbild
Hej! Jag heter Jasmin Sabir och studerar femte året på Civilingenjörsprogrammet design- och produktframtagning. Jag läser sista terminen på mastern Innovationsledning och produktutveckling och gör denna termin mitt examensarbete som MFS (Minor Field Study) i Medellin, Colombia. Här i bloggen kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr till Medellín (det som på 80-talet ansågs vara världens farligaste stad, men som nu fått pris för att vara en av världens mest innovativa städer) när jag arbetar med organisationen Ruta N för att förbättra deras co-creation plattform. Denna plattform är en hemsida som ämnar att samla in idéer från stadens invånare för att skapa innovationer för bättre ekonomi i staden och levnadsförhållanden för folket.