Jorden är ganska liten

Numera huserar jag på hotellet/lägenhetskomplexet Sabina, beläget på Harmon Ave, norr om UT Austin. Jag och min kära Emma hyr här en lägenhet med välutrustat kök, mjuk dubbelsäng och stort badrum. Det finns även tillgång till ett mycket fräscht gym samt pool med tillhörande solstolar.

Än så länge trivs vi båda mycket bra. Tillvaron påminner mycket om en solsemester, bortsett från att vi båda tvingas till lite studier om dagarna.

En stor fördel med den nya adressen är att avståndet till matvaruaffären HEB numera kan avläggas till fots. Det är väldigt mysigt och trevligt att gå i mataffären tillsammans och förundras över de likheter och skillnader som finns mellan den svenska och den amerikanska matkulturen.

En nackdel (som kanske egentligen inte är en nackdel?) är att avståndet till Campus numera är något längre. Mina trogna läsare känner dock till att jag inhandlat en cykel, och därför gör det längre avståndet inte särskilt mycket. Det är faktiskt väldigt trevligt att cykla till skolan på morgonen. Man är i princip ensam på cykelbanan och kan därmed trampa så snabbt man önskar, utan att behöva visa särskilt mycket hänsyn till medcyklister. Det är både roligt, bra konditionsträning och samtidigt ett tillfälle att reflektera över den stundande dagen och dess utmaningar.

Att vilja åka på utbyte när man samtidigt har en respektive som inte har möjlighet att följa med på heltid kan vara tufft. Det kan kännas som att ett halvår utan varandra är en så pass lång tid att man kanske kan riskera att glömma bort varandra. Jag och Emma hade dessa tankar innan det var dags för mig att åka iväg. Nu kan jag dela med mig av en del visdom till er som eventuellt går i liknande tankar:

1. Jorden är numera ganska liten. Att flyga till andra sidan jorden tar inte mer än drygt 12 timmar. Det är fullt möjligt att hälsa på och/eller få påhälsning av nära och kära under utbytet.
  2. Sex månader är en ganska lång tid, men det är inte en lång tid. Till skillnad mot en traditionell ”semester” infinner man sig snabbt i ett vardagslunk även på utbytet, vilket gör att tiden faktiskt går väldigt fort.
  3. Att vara ifrån sina nära och kära behöver inte enbart betyda sorg och längtan. Det kan faktiskt vara ganska skönt att enbart kunna ägna tid åt sig själv och sina egna intressen, utan att behöva ta någon hänsyn till familj och vänner.
  4. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Att känna saknad och längtan tror jag inte är något negativt, tvärt om, det gör bara att återseendet blir än mer storslaget!

Nedan följer några bilder från tillvaron i Austin:

Studiehörna. Min matematik till vänster, Emmas matematik till höger.

Pool på innergården.
Hitchcock på HEB – Great-tailed Grackle (Quiscalus mexicanus)
Profilbild
Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!