Krakows specialitet: Obwarzanek

Promenerar man längs gatorna i gamla stan i Krakow kan man inte undgå att se en viss sorts bröd som säljs i varje gathörn. Överallt finns små blå-vita stånd med endast en produkt, ett ringformat bagelliknande bröd med hål i mitten, täckt med lite olika toppings som vallmofrö, sesamfrö eller ibland ost. De kostar mellan 1,70-2 złoty vilket motsvarar 4-5 kr och är ett populärt mellanmål on the go. På universitetsområdet finns ett sådant stånd och detta är räddningen när man bara har en kvarts rast mellan lektionerna och inte hinner äta lunch.

Är det gott då? Absolut, men det är ju liksom… bara bröd. Lite torrt och enformigt att äta bara som det är. Men som sagt, lättillgängligt och billigt så det finns nog en hög sannolikhet att det bli ett par till obwarzanki för min del innan jag åker hem!

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!

En kommentar till “Krakows specialitet: Obwarzanek”

Kommentarer inaktiverade.