Semlor i Södern

Käraste läsare,

Mycket har hänt i mitt numera amerikanska liv. Så pass mycket att bloggandet tyvärr har blivit något lidande.

Först och främst har jag äntligen fått besök av min käresta, hela vägen från vår kalla Nord till den heta Södern. Att introducera Emma till Austin och dess omgivningar har prioriterats.

För det andra, tentaperioden bestående av s.k. ”midterms” är i full gång. Att plugga inför midterms och skriva labbrapporter i tidsserieanalys och statistisk inlärning har prioriterats.

För det tredje (och sista), jag har flyttat. Då jag i normala fall delar ett rum med min studiekamrat Tobias föll det sig naturligt att jag och Emma sökte ett eget boende. Att göra sig hemmastadd på den nya adressen har prioriterats.

Men nu, i skrivande stund, prioriterar jag Utlandsbloggen!

Förra tisdagen (den 5/3) var det fettisdagen (alias semmeldagen, alias vita tisdagen). Denna traditionen tycker jag och min Emma om att fira genom att just äta fastlagsbullar, fettisdagsbullar, hetväggar, eller, som de också kallas, semlor (gärna i plural). Tillgången på semlor är dock ytterst begränsad i USA, och därför fick vi vara uppfinningsrika.

Bröd, grädde, mandlar inhandlades på HEB. Kardemumma på Target. Mandelmassa tillverkades genom att rivna mandlar och grädde blandades till en massa. Grädden vispades. Semlan monterades därefter enligt konstens regler. Florsocker uteblev.

Recension: Brödet vi köpte var nog snarare ämnat åt hamburgare. Det var alltså ingen mjuk och len kardemummabulle, som man är van vid hemma i Sverige. Mandelmassan smakade gott, men var något grov i texturen. Kanske hade ett finare rivjärn gjort ett bättre jobb?

Betyg: 2 av 5 – En semla är alltid en semla!

 

Profilbild
Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!