Weekend i Wrocław

Som jag skrev i mitt inlägg om mål och förväntningar under min utbytestermin vill jag gärna passa på att resa mycket. Jag har lyckats planera mitt schema på ett sätt så att jag är ledig på fredagar och förutsättningarna för många kortare resor är därför goda! Tåg inom Polen är väldigt billigt som student, och det gäller även bussarna. Via Mecenat har studenter ofta också bra rabatter på t ex Flixbus!

Förra helgen passade vi på att upptäcka ytterligare en polsk stad, Wrocław (vilket tro det eller ej ska uttalas Vråttswuaff), 3h bort med buss. Det var många i erasmusgänget som var sugna, och vi var nog runt 20 stycken som åkte tillslut. Vis av förra veckans gruppresa till Zakopane valde jag att inte boka boende och buss tillsammans med alla andra utan jag och Anna, en tjeckisk tjej som också läser miljöteknik gjorde en separat bokning. På så sätt kunde vi hänga med de andra när vi ville men också slippa vänta på olika franska/italienska/turkiska killar som hela tiden kommer sent…

Sen jag kom till Polen har vädret generellt varit jättefint och vårigt (förra veckan var jag ute och sprang i shorts!) men nu i helgen svängde det tillbaka. Sightseeingen i Wrocław skedde i blåst och regn. Ambitiösa turister som vi är lät vi inte det hindra oss utan vi gick två guidade turer, en i gamla stan och en som handlade om stadens judiska historia och om andra världskrigets konsekvenser. När det började regna för mycket gick vi på universitetsmuseet i en jättevacker gammal byggnad (förstörd i kriget men rekonstruerad efteråt), samt klättrade upp i tornet för att se på utsikten.

PERFEKT väder för guidad tur!
Universitetsmuseet – så fint!!
Några minuter av sol piggade upp

En av de största turistattraktionerna är små statyer av dvärgar som gömmer sig runt om i staden. Det ska finnas runt 600 stycken, lite här och där i olika gathörn. Anna skriver också en blogg för sitt universitet och till den måste hon ta olika bilder med skolans maskot, räven Paulie. Dvärgstatyerna var en perfekt kuliss! Också så gulligt att hon ständigt har ett litet gosedjur i väskan när hon reser. Kanske något för nästa års utlandsbloggare att ta efter?

Paulie och hans nya vänner…
…och jag med mina nya vänner! Miriam, Hatice, och Anna på väg upp i universitetets torn
Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!