Ciudad Perdida – En fyradagars hike i djungeln

4 dagar, 70 km och närmare 25 timmars vandring med ryggsäck, 2000 höjdmeter, 5000 trappsteg och tre övernattningar på camp ute i naturen. Ciudad Perdida var en magisk upplevelse som jag är otroligt glad över att jag vågade mig på. Jag har aldrig tidigare hikeat på det sättet, utan mest bestigit berg och då tröttnat lite efter ett par timmar. Men här höll jag humöret uppe. Omgivningen var så häftig och vi hamnade i en härlig grupp med folk från Canada, England, Holland och Irland, så tiden gick fort.

Ciudad Perdida är en helig plats för indianstammarna som bor ute i naturen kring bergskedjan Sierra Nevada. Hiken brukar kallas Colombias svar på Machu Picchu (Peru) och på vägen dit går man förbi indianbyar och kan se hur de lever. Många i området lever på turismen som både fört med sig gott och ont. Ont då indianerna har en helig relation till naturen och ser det som att vi kommer och tar av naturens resurser. Samtidigt har turismen räddat många i området från kriminell verksamhet såsom kokain och cannabisodlingar som var sådant bönder i området livnärde sig på tidigare. Vi hade en väldigt erfaren guide som gjort hiken över 500 gånger och han berättade om indianbefolkningen, dess traditioner och tro vilket var väldigt spännande. Lägg därtill denna fina miljö nedan så förstår ni att vi har ett vinnande koncept 🙂

På campen bodde vi i sängar och blev serverade riktigt med mat. Vi kunde även stanna till och ta ett dopp i floder och vattenfall.

Vi passerade indianbyar där de var klädda i sina traditionella kläder.

Slutligen fann vi Ciudad Perdida/Lost City!

Vägen hem gick i rasande fart. Vi sprang i nedförsbackar för att snabbt ta oss tillbaka till starten av hiken och kunna fira denna bravur.

Är ni någon gång i Colombia – gör då Ciudad Perdida!

/ Jasmin

Profilbild
Hej! Jag heter Jasmin Sabir och studerar femte året på Civilingenjörsprogrammet design- och produktframtagning. Jag läser sista terminen på mastern Innovationsledning och produktutveckling och gör denna termin mitt examensarbete som MFS (Minor Field Study) i Medellin, Colombia. Här i bloggen kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr till Medellín (det som på 80-talet ansågs vara världens farligaste stad, men som nu fått pris för att vara en av världens mest innovativa städer) när jag arbetar med organisationen Ruta N för att förbättra deras co-creation plattform. Denna plattform är en hemsida som ämnar att samla in idéer från stadens invånare för att skapa innovationer för bättre ekonomi i staden och levnadsförhållanden för folket.