Colombias karibiska kust – Tayrona nationalpark

Längst Colombias karibiska kust ligger en av Colombias flera nationalparker – PNN Tayrona. Av vänner som varit i Colombia har denna rankats högt när jag fått tips om vad man ska se och göra i Colombia. Parken är otroligt vacker. Naturen är häftig och stränderna har härligt svalkande blått vatten med djungeln i bakgrunden. Bor man över i parken görs det i hammock eller tält. Vi valde tält, vilket var varmt och en ny upplevelse för mig. Vi fick iaf en madrass, kuddar och lakan i tältet så det kändes helt okej. Men två nätter räckte och vi hann på den tiden se flera fina stränder.

2 nätter i tält, en ny upplevelse för mig.
Vår camping var väldigt enkel. Vårt tält var under tak med myggnät.
La Piscina, en av Tayronas vackra naturstränder.
Vi hade lite otur med vädret då det var en del moln. Det hade varit fint att se kraftfullare solnedgångsfärger.
Cabo San Juan del Guía – Tayronas mest populära strand.
La Arenilla, ytterligare en av Tayronas stränder.
La Arenilla
Nationalparken ligger längst karibiska kusten och det finns mängder av stränder. Många kan man dock inte bada på då strömmarna är otroligt kraftiga och har dränkt hundratals besökare genom åren.

Profilbild
Hej! Jag heter Jasmin Sabir och studerar femte året på Civilingenjörsprogrammet design- och produktframtagning. Jag läser sista terminen på mastern Innovationsledning och produktutveckling och gör denna termin mitt examensarbete som MFS (Minor Field Study) i Medellin, Colombia. Här i bloggen kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr till Medellín (det som på 80-talet ansågs vara världens farligaste stad, men som nu fått pris för att vara en av världens mest innovativa städer) när jag arbetar med organisationen Ruta N för att förbättra deras co-creation plattform. Denna plattform är en hemsida som ämnar att samla in idéer från stadens invånare för att skapa innovationer för bättre ekonomi i staden och levnadsförhållanden för folket.