Glad polsk påsk!

I Sverige är ju påsk inte en så stor grej, inte i min familj i alla fall. Visst njuter vi av att vara lediga ett par dagar extra dagar, passar kanske på att göra en resa eller äter lösgodis och kanske en lite finare middag ihop när det finns anledning. På Österlen där min pappa bor är påsken mest synonym med den årliga konstrundan och att alla restauranger och caféer öppnar igen inför sommarsäsongen. Vi har inga direkta traditioner och jag skulle inte beskriva påsken som en familjehögtid i Sverige i klass med julen till exempel.

I det katolska Polen däremot är påsken en BIG DEAL. Hela helgen från långfredagen till och med annandagen är högtider som ska firas med familjen och alla studenter på Politechnika ska åka hem. Detta innebär att vi får ledigt torsdag-tisdag så att alla har en dag att ta sig dit och tillbaka också! Jag passar på att använda de lediga dagarna till att resa lite och tar bussen till Lviv i Ukraina.

För den som väljer att stanna i Krakow eller för alla turister som besöker staden under helgen anordnas en påskmarknad på torget!

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!