Att rösta i EU valet från Valencia

Den 26:e maj är det val till Europaparlamentet, och jag kommer att rösta här från Valencia. Jag trodde jag skulle kunna rösta från konsulatet härifrån, men det visade sig att de inte har röstmottagning, så jag kommer brevrösta. Så vad är det så som krävs för att rösta via post? 

Först måste man beställa speciellt material, och detta kan man hämta upp på antingen en ambassad eller ett konsulat i det land man befinner sig. Sen måste man hitta två vittnen, dessa behöver inte vara från Sverige men de måste ha fyllt 18 år. Därefter är det bara att fixa iordning sin röst, sätta på frimärke och lägga det på lådan. Viktigt att tänka på är förstås att brevet måste komma fram i tid inför rösträkningen. 

Konsulatet här har bara öppet några få timmar på måndagar, tisdagar och fredagar så jag ska gå dit på måndag morgon. På valmyndighetens hemsida finns det väldigt tydliga instruktion för hur man går tillväga om man ska rösta från utlandet.

Ha en jättefin helg allihopa och hoppas ni också är taggade på att rösta! 

Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!

En kommentar till “Att rösta i EU valet från Valencia”

Kommentarer inaktiverade.