Forskningstävling

För ett par veckor sedan frågade min lärare i kursen Building Installations om jag ville vara med henne och de två andra studenterna i kursen och förbereda ett projekt till en forskningstävling för studenterna på miljötekniksfakulteten. Utan att riktigt förstå vad det innebar sa jag ja och i tisdags var det dags för presentationerna!

Vårt projekt gick ut på att mäta vattenflödet i alla handfat i miljöteknikshuset och beräkna hur mycket vatten som används bara för att tvätta händerna varje dag. Sedan beräknade vi hur mycket vatten och pengar som skulle kunna sparas genom att installera mer snålspolande flödersreglerare. Ganska mycket visade det sig, då vissa av handfaten verkligen hade ett onödigt högt flöde i dagsläget. Tyvärr var mina två lagkamrater Łukasz och Mateusz två riktiga slackers så när det var dags för presentationen var vi långt ifrån så välförberedda som jag hade velat vara. Trots detta gick det helt okej och vi behövde inte skämmas i alla fall. Vi vann dock inte utan kom femma av åtta lag, hur som helst inte sist.

Utöver att utöva viktig forskning har jag nu också sett alla toaletter i miljöteknikshuset!

Jag tror att de polska studenterna kan få någon slags bonuspoäng till något stipendium eller så genom att delta i sådana här tävlingar, för mig var det mest en spännande erfarenhet och lite övning på att hålla presentationer inför en lite större publik. Det var inte en del av kursen så jag kommer inte få några högskolepoäng eller så för det. Jag har dock hört att det kanske ska bli någon diplomutdelning med skolans högsta rektor så det är väl alltid något!

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!