Hur tar man sig runt i Valencia?

Något man kanske funderar på när man ska flytta till en ny stad i ett nytt land är kanske hur man tar sig fram. Finns det tunnelbana? Finns det bussar? Finns det cykelvägar? Finns det trottoarer? (Tro det eller ej men det finns faktiskt städer som saknar trottoarer, och jag har råkat flytta till en- Brasilia som är Brasiliens huvudstad).

I Valencia finns det hur som helst bra tunnelbanesystem, schyssta bussar som går mer eller mindre när de ska, spårvagn och pendeltåg. Jag hade ju turen att hitta en lägenhet som ligger mitt mellan allt- 10 min gånväg till skolan, 15 min till stan och 20 min till stranden. Så jag har inte riktigt haft något behov av buss och tunnelbana.

Däremot har jag skaffat ett cykelkort, vilket jag är så glad att jag gjorde! Valenbisi heter cykelsystemet. Man betalar 30 euro för ett helt år och så får man cykla hur mycket man vill, 30 minuter i taget, därefter dockar man tillbaka cykeln och kan ta en ny om man vill cykla längre. Cykelvägarna är superbra här och staden är typ helt platt så det är väldigt behagligt att cykla. Jag har tillochmed köpt ett extra kort för alla de som besöker mig, för att det är ett så härligt transportsätt. Kom och hälsa på mig och testa själv vetja!

När Anton var och hälsade på mig cyklade vi överallt
Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!