Hoppa till innehåll

Nordbo och Mountaineer möter Tordön

Kära läsare,

Den senaste tiden har det varit tyst från Austin här på Utlandsbloggen. Detta beror dock inte på att min tid vid UT Austin är händelselös – tvärt om. De senaste veckorna har kantats av den andra omgången av midterms och diverse slutprojekt i de fyra kurserna jag läser (mer om detta i ett separat inlägg utlovas!). Jag har även hunnit med en del rekreation och äventyr i Texas, som jag hoppas att kunna få blicka tillbaka till i en serie av kommande blogginlägg.

Nu är jag precis hemkommen efter en löprunda med min vän Lukas (från Österrike) som bor tillsammans med mig och Tobias. Vi har under de senaste veckorna varit mycket ihärdiga och sprungit åtminstone två gånger i veckan. När vi springer brukar vi skämta om att vi är en nordbo och en mountaineer som härdas genom att tvingas springa i det för oss ovanligt varma och fuktiga klimatet som är rådande i Austin. Dagens springtur var inte bara fuktig, den var dyblöt. Maj är tydligen Austins i särklass mest regniga månad, vilket vi idag blev varse om.

När vi klev utanför porten vräkte regnet ned. Läsaren kanske nu tänker sig att det spöregnade, eller kanske till och med ösregnade, men, låt mig skriva det igen, regnet vräkte ned. Efter mindre än fem sekunder var vi blöta in till skinnet och skorna var fyllda med vatten. Molnen ovanför oss var så mörkt stålgrå att vi fick intrycket av sen kväll, trots att klockan var eftermiddag. Den mörka himlen lystes om vartannat upp av åska (eller tordön, som vi brukar säga). Stundom var åskvädret rakt ovanför oss och marken skakade av det öronbedövande dånet, marken skakade så att larm utlöstes av de parkerade bilarna längsmed gatorna vi korsade.

Naturkrafterna kan med andra ord vara väldigt respektingivande. Nu hemkommen känner jag mig utmattad, ödmjuk och härdad.

Kläder på tork.
Tordön.

 

Hej! Mitt namn är Adrian Djerf och jag läser mitt fjärde år på KTH (masterprogrammet inom Tillämpad Matematik och Beräkningsmatematik, alias ”tillämpad matte”). Under vårterminen 2019 kommer jag att studera matematik vid det amerikanska universitet UT Austin. I denna blogg hoppas jag på att kunna dela med mig av vunna erfarenheter, lärdomar och upplevelser från ”The Lone Star State”. Mycket nöje!