Rösta från sin utbytesort!

Precis som Minna och Adrian också skrivit idag är det ju strax dags för EU-val och det finns många sätt att rösta trots att man inte är hemma. Ur ett miljöperspektiv tycker jag att samarbeten som de inom EU är jätteviktiga, och vilka som kommer att vara representerade i EU-parlamentet framöver kan absolut påverka omställningen till ett mer hållbart samhälle i medlemsländerna. När nya skatter eller subventioneringar i Sverige kan kännas som en droppe i havet har beslut i EU ändå lite större chans att göra skillnad och därför tycker jag att det är viktigt att rösta i det kommande valet.

Snapchats ”killfilter” har ju varit en snackis på sistone – inte lika mycket uppmärksamhet har deras Eu-valsfilter fått!

För mig gick det förvånansvärt smidigt att rösta! Jag hade precis som Minna i god tid kollat upp på valmyndighetens hemsida hur jag skulle gå till väga för att rösta utomlands och hittade där information om att det skulle gå att rösta på konsulatet i Krakow. Det fanns ingen information om när eller hur det skulle gå till men jag hittade kontaktuppgifterna och mailade och frågade. Konsulatet ligger inne på Radisson Hotel och jag fick till svar att det skulle vara öppet för röstning den 14 och 16 maj. Igår gick jag dit, följde en tydlig skyltning från lobbyn och hamnade i ett konferensrum där två trevliga kvinnor visade mig vilka valsedlar som fanns och hur jag skulle göra om jag ville rösta på ett parti som inte skickat sina valsedlar till Krakow. Väldigt enkelt och det enda jag behövde ha med var passet!

Svenska flaggan utanför hotellet
Vallokalen var mycket lätt att hitta!
Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!