Tillbaka från rajden

Efter tre dagar i tält på en camping utanför den lilla byn Zdynia nära gränsen till Slovakien är jag nu tillbaka i Krakow! Upplevelsen kan till stor del liknas vid en festivalcamping på typ Peace&Love eller någon annan stor musikfestival, från början väldigt härligt och mysigt när man sitter i solen med sina kompisar och dricker öl i sitt camp (denna gången kallat ”Erasmus Village”) men så småningom rätt så deprimerande när det ligger skräp överallt, allt är lerigt och blött och man själv är smutsig, kall och luktar grillkorv efter att ha suttit för nära en brasa. Det var en rolig erfarenhet, rajden är ett av de största event som händer på PK under året och kan kanske liknas med att vara med i Quarnevalen på KTH, men nu är jag väldigt glad över att vara tillbaka, nyduschad i min varma säng!

Middagsdags i Erasmus Village
Så fin utsikt från campingen! Nackdelen med detta var att eftersom den låg på en kulle lutade marken under tälten väldigt mycket…

Under festivalen anordnades vandringar, sport-tävlingar på festivalområdet, konserter och dansgolv varje kväll. Fokus låg väl mer på fest än på sport och även på den vandringen jag följde med på förekom en hel del öl och vodka. Att de orkar! Jag förvånas om och om igen över hur mycket sprit många av de polska studenterna verkar klara av att dricka. Vandringen var väldigt fin men kanske lite väl lång för min det eftersom att det inte hade kommunicerats på engelska hur lång den faktiskt var och vi var förberedda för tre snarare än åtta timmar i skogen. Hade jag vetat hade jag tagit med mer än bara en liten flaska vatten och en banan!

På väg ut, humöret fortfarande på topp!
Hungriga och törstiga efter 23 km fick vi trösta oss med en fin utsikt i alla fall!

På campingen fanns en slags dansbana under tak där vi kunde ta skydd för regnet på fredagen när det var väldigt dåligt väder. Några polska studenter hade med dragspel och gitarr och drog igång allsång där!

Tyvärr var allt på polska så jag hade svårt att sjunga med
Det var också här det var dansgolv senare på kvällen. Rätt satsigt anordnat!

Det var en jättekul upplevelse att få vara med på rajden trots regnet! Ett jättebra tillfälle att få hänga med andra studenter och lära känna dem bättre. Nästa mission: försöka vädra bort röklukten ur alla mina saker…

Peppiga utbytesstudenter som håller humöret uppe trots regn!
Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!

En kommentar till “Tillbaka från rajden”

Kommentarer inaktiverade.