Utflykt till Cova Tallada och Calpe

Jag slutar inte förvånas över hur vackert Spanien är. Den här helgen hyrde jag, Sofia och Malin en bil och åkte till några grottor i Dénia. Det var en timmes bilväg söderut från Valencia, och hela den vägen är så vacker. Det är väldigt bergigt och den här tiden på året är det också väldigt grönt. Dessutom kan man se massa olika odlingar längs Costa Blanca- apelsiner, clementiner, vattenmeloner, citroner etc.

Väl framme i Dénia så var det en liten promenad från parkeringen till själva grottorna. Det var en vandringsled och den var inte så lång, men den krävde ändå en del klättring och balans då det var många stup rakt ner utan något som helst skydd. Vägen var supervacker, och likaså grottan när vi väl kom fram. Vi klättrade ut ur grottan för att äta vår picknick i solen; tortilla, bocadillos, jordgubbar och vattenmelon.

Efter gorttorna åkte vi vidare till Calpe där vi sett att det skulle finnas en vacker strand och ett berg som man kan hikea upp i. När vi väl kom fram fanns det inte tid för att hikea men stranden var lätt värt ett besök!

Eftersom det börjar närma sig slutet på terminen här så har vi alla rätt mycket i skolan, men vi är alla väldigt glada att vi kom iväg på denna utflykt som vi pratat om typ sen vi kom hit. En väldigt lyckad dag!

Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!