Alla kurser avklarade!

Förra veckan hade jag min sista tenta här i Valencia, och jag klarade den!!! Och idag hade jag min sista lektion! Det känns helt galet att jag är färdig med skolan (har dock en inlämning kvar men den får jag göra hemifrån). Nu har jag bara imorgon kvar och sen åker jag hem härifrån på torsdag. 

Så en liten utvärdering av kurserna skulle väl vara på sin plats. Först och främst har jag förstått att det är väldigt olika nivåer på kurserna beroende på vilken skola man läser på, och även vilka lärare men har inom skolan. Så det är svårt att säga generella saker om kurserna på UPV. Men en sak jag kan säga är att man inte behöver oroa sig för kurserna, det är en så stor skola och de internationella kontoren är väldigt vana med att lösa all möjliga problem som kan uppstå. Och man kan byta kurser även fast man redan missat några lektioner. 

Examinationerna varierar också. Jag har haft inlämningsuppgifter, labbar i datasal, rapporter, tentor och onlinetest. Innan jag åkte var jag orolig för att vi skulle ha seminarier där man måste diskutera (var nervös för att göra det på spanska), men det har jag inte hört någon som haft. Däremot finns det många lärare som vill att man ska vara aktiv på lektionerna och kan ropa ut ens namn för att antingen svara på en fråga eller presentera ett grupparbete inför klassen. Det är lite läskigt på spanska! 

Det har varit en del självständiga arbeten, framförallt tester, men allt som oftast har vi haft grupparbeten. Det har varit väldigt bra för mig, för ibland förstår man inte helt uppgifterna och då har man haft möjlighet att diskutera uppgifterna med de spansktalande. 

Nästan alla kurser har ett närvarokrav på 80%, vilket är väldigt högt och jag tyckte det var jobbigt i början. Men det som är skönt är att om man går på alla lektioner och gör uppgifterna på lektionerna, så har man ju inga läxor. Och det ha varit väldigt givande för spanskan att sitta och lyssna så många timmar! 

På det stora hela är jag väldigt nöjd, jag har faktiskt läst 35hp, däremot kan jag inte använda alla poäng eftersom jag redan läst spanska B2 innan. UPV som skola kan jag VARMT rekommendera och om det är någon av er läsare som funderar på att åka hit så tveka in att höra av er till mig med funderingar! 

I helgen hade vi en avslutningsmiddag med klassen (kombinerat med ett födelesdagfirande)
I den här salen har jag haft nästan alla mina lektioner under ett halvår
Profilbild
Hej! Jag heter Minna och jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Datateknik. Under vårterminen ska jag studera på ett av KTH:s utbytesuniversitet i Valencia. Ni ska få följa mina äventyr i Spaniens tredje största stad där (förhoppningsvis) vardagen är fylld av sol, tapas, strandhäng och andra äventyr!