Internationella vänner – både på utbyte och på KTH

En av anledningarna till att åka på utbyte är ju att få vänner från andra delar av världen! Under min tid i Krakow har jag hittat några nära vänner, exempelvis min polska buddy Maja och mina kursare Anna och Miriam som jag definitivt vill hålla kontakten med, men också en hel hög med bekanta av olika grad som jag mycket väl kan komma att höra av mig till om jag skulle befinna mig i närheten av deras hemstäder framöver. Väldigt kul!

Jag och Anna på solnedgångspicknick vid en av Krakows närliggande sjöar

Jag vill också tipsa om att det går utmärkt att få internationella vänner även på KTH! Läser man en master där träffar man ofta automatiskt många studenter från andra länder, men annars kan man också engagera sig i THS International eller bara i valfri kårförening med lite internationell profil. Jag har genom att vara med i Osqstämman fått många vänner från andra länder och detta är jag mycket glad över!

En av dessa är Karel, som gjorde en erasmustermin på KTH förra våren. I vanliga fall pluggar han i Prag och förra helgen tog jag buss och tåg från Krakow dit för att hälsa på! Det var jättekul att träffa honom igen på en ny plats, och perfekt att få se Prag i sällskap med en personlig guide.

Karel och utsikt över Prags slott
Framför Charles Bridge, mycket populär bland turister!

Jag lyckades också tajma en helg när han hade konsert med inte mindre än två olika körer som han är med i nu och det var jätteroligt att få se och att få hänga med kören till puben efteråt. Här är en video från en av konserterna:

Vi besökte också hans familj i Teplice i norra Tjeckien samt vandrade en dag i en nationalpark som heter České Švýcarsko, vilket betyder Tjeckiska Schweiz. Jag har aldrig varit i Schweiz så jag vet inte om det också ser ut såhär, men det var verkligen ett jättehäftigt landskap med sandstensformationer och vacker utsikt!

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!

En kommentar till “Internationella vänner – både på utbyte och på KTH”

Kommentarer inaktiverade.