Jag har hittat en badsjö!

Jag som förra sommaren badade i princip varje dag kände mig ganska stressad över en hel juni i ett kokhett krakow utan badmöjligheter. De polacker jag frågat om badplatser har verkat väldigt osäkra på om det fanns men just de personerna var nog inte heller så intresserade av att bada. Maja, min buddy, t ex har lite bacillskräck och tyckte verkligen inte att det fanns någon sjö i närheten som var tillräckligt fräsch för hennes smak. Men sen vill hon inte ens sitta ner på spårvagnen för att sätena är för äckliga så vi har nog lite olika måttstock.

Men, tydligen fanns det sjö inom räckhåll! Bara en halvtimma bort med spårvagn och lite promenad fanns en sjö med strand och allt! Jag var där i söndags med min flatmate Ornella och hennes kompis som varit där förut. De båda italienskorna var lite skeptiska till konceptet sjö, Ornella hade aldrig förut badat i en, men oavsett var det väldigt trevligt. Jag känner mig mycket lättad över att veta att det finns svalkningsmöjligheter de dagar staden är för varm och kommer definitivt åka dit igen.

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!