Träna på polskt gym

Ett av mina mål inför mitt utbyte var att jag skulle försöka träna på ett roligt sätt! Jag hade tänkt att jag skulle göra det på ett annorlunda sätt än hemma, kanske gå med i nån idrottsförening på universitet eller hitta nån träningskompis att gå till gymmet med. Det blev tillslut inte riktigt så, utan jag köpte gymkort på ett ställe nära min lägenhet och har gått dit själv mer eller mindre regelbundet.

Gymmet har många olika pass att välja på, och i början testade jag en del av dem. Tyvärr var det väldigt svårt att hänga med i och med att de såklart hölls på polska och jag tröttnade efter ett tag på att behöva kolla på instruktören hela tiden och bara gissa vad de sa. Dessutom upplevde jag en viss kulturskillnad i hur passen beskrevs på hemsidan, ofta stod det ungefär ”det här är ett pass för kvinnor som vill ha snygga ben och rumpa” vilket gjorde mig lite otaggad.

Istället har jag hållit mig i det jättefina dygnetruntöppna gymmet och också sprungit en del, både på löpband och utomhus. Jag som tidigare mest brukat stanna efter 5 km har nu sakta börjat ta mig upp i lite längre distanser med målet att springa brunnsviken runt (12 km!) när jag kommer hem. Att träna själv har inte varit så tråkigt som jag tänkte utan en ganska skön paus från det annars ganska intensiva erasmusumgänget och jag har passat på att lyssna på mina favoritpodcasts för att få höra lite svenska. Gymmet har också en jättefin bastu som jag utnyttjade mycket tidigare i våras när det var kallt ute!

Bernatka-bron är ett ett av många fina ställen där man kan förlägga sin löprunda!
Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!