Utvärdering: hur mycket hann jag resa?

Svar: mycket!

Ett av mina mål inför min utbytestermin var att passa på att resa mycket i Polen och länderna runt omkring. Tack vare att mina levnadskostnader här är lägre än hemma och att Krakow ligger väldigt bra och centralt till i kombination med att studietempot varit lägre än hemma och att betyg högre än godkänt ju ändå inte kommer att kunna tillgodoräknas har jag verkligen uppnått mitt mål!

Här är de resor jag gjort under min utbytestermin:

Ett litet collage från när jag, Anna och Mara var i Bratislava i april. Selfies framför slottet och radiohuset, som utnämnts till världens 25:e fulaste byggnad, samt bilder från Devin Castle.
Anna och Flavia framför kongresscentret i Katowice, med den UFO-formade arenan Spodek i bakgrunden

Utöver dessa har jag också hunnit med dagsutflykter till bland annat nationalparken Ojców samt till nöjesfältet Energy Landia. Jag är väldigt tacksam över att jag har haft möjligheten att resa så mycket som jag gjort och se så många nya ställen, över att jag hittat så bra resesällskap och över att flixbus-biljetterna är så billiga att även en studentplånbok kan åka kors och tvärs utan problem!

På Energy Landia! Jag vågade åka berg- och dalbanan på bilden!

Min senaste resa, till Trójmiasto, trippelstaden, (Gdańsk, Sopot, Gdynia), skedde förra veckan tillsammans med Anna. Samma kväll som vi haft vår sista föreläsning för terminen tog vi nattbussen norrut mot östersjökusten för att ta tillvara på det fina vädret genom lite strandhäng. De tre städerna ligger på rad längs med kusten och är sammankopplade genom ett jättebra och billigt pendeltåg. Vi cyklade längs med strandpromenaden, badade både på dagen och natten och turistade i Gdańsks vackra stadskärna. Sen var det dags att ta nattbussen tillbaka för att inleda vår sista utbytesvecka!

Mycket glada över att vara vid havet!

Gdańsk är så fint! Samt väldigt öde 6.15 på morgonen när vi anlände.
Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!