Första intrycket

Nu är jag äntligen här på riktigt (efter att ha sovit bort en hel dag) och har kollat in campus och närområdet. Själva campus är verkligen fint med en blandning av gamla och nya byggnader. Mest känd är den s.k. Quadrangle som ni ser på bilden nedan. I anslutning till campus finns en ganska stor park med en pittoresk damm och bro. Jag hittade också stora biblioteket som är öppet 24/7 och spanade in de bästa studieplatserna. Eftersom jag delar rum med en annan tjej kommer jag nog sitta mycket där när kurserna börjar.

Äntligen på mitt Hogwartscampus!

Nära där jag bor finns också ett stort köpcentrum så jag gick dit och priserna här är verkligen konstiga! Till exempel köpte jag en badhandduk för 15 kr (på riktigt jag lovar!), men mitt favoritte som kostar 20 kr i Sverige kostar 70 kr här… Det gäller att se upp lite med vad man köper helt enkelt. På gallerian fanns också en affär som sålde ”Swedish stationery” (vad nu det är), där kontorsmaterialet hade alldeles för mycket carpe diem citat och rosa moln för att vara ”svenska”. Jag stötte också på en vending machine för flip-flops? Det är beach-style som gäller helt klart, men inte nu när det är vinter här. Nu går folk omkring i sneakers, jeansjackor/tunna dunjackor och halsduk trots att det är nästan 23 grader i solen! Om det här är vinter måste jag nog oroa mig lite för sommaren, kommer jag smälta?

Ett par flip-flops för 250 kr känns ju precis som det man vill köpa ur en maskin…

Att vara från Sverige är något mycket positivt här och alla tycker att det är coolt och frågar massor om allt från soltimmar till temperatur, så det är roligt! Jag bor på International House tillsammans med många andra internationella studenter och är ändå den enda från norden, så jag får också frågor om till exempel Norge och Danmark. Generellt är det väldigt många studenter från Indien och Kina här, så jag har redan lärt mig mycket mer om kultur och seder därifrån!

Skriv gärna om du undrar över någonting eller vill att jag skriver om något speciellt. Kommande inlägg kommer bland annat handla om förberedelser för ett utbyte, missa inte det!

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.

2 reaktioner till “Första intrycket”

1. ”Att vara från Sverige är något mycket positivt här och alla tycker att det är coolt och frågar massor om allt från soltimmar till temperatur, så det är roligt! Tydligen är det inte lika coolt att vara kines eller tysk, eftersom många studenter här är det.”

Gör mig ledsen att höra att man ”tydligen” inte är lika ”cool” bara för att man kommer från kina eller Tyskland.

2. Hej! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, det är självklart inte så jag menar. Jag bor i ett hus med ungdomar från alla världens hörn och kanter och är den enda från norden här. Alla är coola och personligen tycker jag väldigt mycket om Tyskland och ska förhoppningsvis snart besöka Kina och har många goda och coola (!) vänner från båda länderna. Jag menar såklart att det vad jag vet finns fler kinesiska och tyska studenter här, vilket gör att man sticker ut lite som svensk. Jag ska genast omformulera detta, tack för att du uppmärksammade det!
    //Saga

Kommentarer inaktiverade.